Informatie voor gebruikers

Herbruik is in 1993 opgericht. Het idee om vraag en aanbod aan elkaar te koppelen op het gebied van gebruikte auto-onderdelen bleek al snel in een grote behoefte te voorzien en Herbruik draait inmiddels al jaren naar volle tevredenheid van onze aangesloten autoafbraak bedrijven en de aanvragers naar onderdelen.

In de afgelopen jaren is veel veranderd. De belangrijkste verandering is de opkomst van “het” Internet. Waar vroeger het plaatsen van aanvragen overwegend telefonisch gebeurde, neemt Internet nu het grootste deel van de aanvragen voor haar rekening. Inmiddels verwerkt Herbruik wekelijks zo’n 2.000 aanvragen naar auto-onderdelen.

Hoe werkt Herbruik?

Vul op het aanvraagformulier merk, model, bouwjaar en zoveel mogelijk andere relevante gegevens in van uw auto. Vermeld daarna welke (2e hands) auto-onderdelen u nodig heeft. Het Herbruik-systeem biedt direct de velden aan die behoren bij dat onderdeel. Probeer deze zo volledig mogelijk in te vullen zodat onze aangesloten autodemontagebedrijven precies weten wat u zoekt. Vul tot slot uw contact gegevens in en plaats de aanvraag. Vaak ontvangt u al binnen enkele minuten bericht van een van onze bedrijven dat zij uw gevraagde onderdeel voorradig hebben.

Waarom gebruikte auto-onderdelen?

Afbraak, tweedehands auto-onderdelen zijn veelal stukken goedkoper dan nieuwe auto-onderdelen. Wanneer een autoschade oploopt en gesloopt wordt, worden alle bruikbare occasie onderdelen gedemonteerd en opgeslagen in het magazijn van het autoafbraak bedrijf of autokerkhof. Deze delen zijn vaak kwalitatief nog net zo goed als nieuwe auto-onderdelen; alleen beduidend goedkoper. Tevens is de herbruik van onderdelen goed voor het milieu!

Nieuw kan altijd nog!
Herbruik gebruikt functionele en analytische cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Wilt u niet alle soorten cookies toestaan? Kies dan voor instellingen aanpassen. Of bekijk meer informatie.